Sikeresen befejeződtek a mezőgazdasági és erdészeti SZKTV-k

2014.06.01 10:43
A 2013. évi SZKTV-k befejeződtek.
A rendezőiskolák nagy érdeklődés mellett, sikeresen rendezték meg a versenyeket.
A tanulmányi versenyeket az AOKDSZ is támogatja. A versenyszámok győztesei elnyerik az iskoláik számára az AOKDSZ vándorserlegeit.
 
- A Lótartó és -tenyésztő SZKTV-t a Békés megyei Harruckern János Közoktatási Intézmény Mezőhegyesi Tagintézménye rendezte, ahol az AOKDSZ vándorserlegét a péceli Fáy András Mezőgazdasági, Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium nyerte.
 
- A Virágkötő, -berendező, virágkereskedő SZKTV-t a szombathelyi Herman Ottó Kertészeti-, Környezetvédelmi-, Vadgazdálkodási Szakképző Iskola és Kollégium rendezte, ahol az AOKDSZ vándorserlegét a budapesti Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola nyerte el.
 
- A Dísznövénykertész SZKTV-t a nagykőrösi Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium rendezte, ahol az AOKDSZ vándorserlegét a halásztelki Bocskai István Református Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium nyerte.
 
- Az Erdészeti Szakmunkás SZKTV-t a VM Kelet-Magyarországi ASzK Szakképző Iskola-Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskola és Kollégium rendezte, ahol az AOKDSZ vándorserlegét az ásotthalmi Bedő Albert Középiskola, Erdészeti Szakiskola és Kollégium nyerte. Mivel az iskola harmadszor nyerte el a vándorserleget, így az végleg az iskola tulajdonába került.
 
- A Mezőgazdasági gépszerelő, gépjavító SZKTV-t a baktalórántházi Vay Ádám Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium rendezte, ahol az AOKDSZ vándorserlegét a Somogy TISZK Közép- és Szakiskola Krúdy Gyula Tagintézményének Rudnay Gyula Szakképzője (Tab) nyerte.
 
- A Növénytermesztési gépüzemeltető, gépkarbantartó SZKTV-t szintén a baktalórántházi Vay Ádám Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium rendezte, ahol az AOKDSZ vándorserlegét a baktalórántházi Vay Ádám Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium nyerte. 

—————

Vissza